Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Kartoffelsuppe med blomkål - Kartoffel blomkålssuppe
Opskrift på lækker cremet kartoffel blomkålssuppe.
Ret
Frokost, Hovedret
Køkken
Dansk
Samlet tid
30
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
800
g
kartofler
600
g
blomkål
1
løg, grofthakket
2
fed
hvidløg, finthakket
6
dl
bouillon, kylling eller grøntsags
2
dl
fløde, - madlavnings eller piske
25
g
smør
1/2
citron, saftfen heraf
Salt og peber
Evt. bacon og grønt til toppen
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og skyld dem i rigeligt koldt vand.
Del blomkålen i små buketter og skyld dem grundigt.
Smelt smørret og svits løg, hvidløg, blomkål og kartofler af i små 5 minutter, - det skal ikke tager farve.
Hæld bouillon over og lad suppen små koge i 20 min, eller til grøntsagerne er møre.
Tilsæt fløde og blend suppen glat, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Server suppen toppet med finthakket grøn, bacon eller ristede kikærter.
Video