Ostekugler med cheddar og jalapenos - Chili cheese tops
Opskrift på lækre sprøde ostekugler med cheddar, flødeost og jalapenos.Denne portion giver ca. 22 stk.
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
Ostekugler
200gcheddar (helst fra blok), groftrevetevt. halv mozzarella
100gflødeost, ikke light
2friske jalapenos, finthakket
Melblanding
1/2dlhvedemel
1/4tskløgpulver
1/4tskhvidløgspulver
1/4tskpaprika
1/4tsksalt
1/4tskmild chili pulver (kan undlades)
Derudover
2-3dlrasp
2-3æg
2lrapsolie eller anden neutral friture olie
Sådan gør du
Bland ingredienserne til ostekuglerne, - det skal røres godt sammen.
Tril massen til kugler på ca. 15 g/stk. De må ikke være meget større end det, - for så sikre du at ostemassen når at smelte og blive lækker blød, uden dine ostekugler brister eller bliver for mørke under tilberedning.
I en dyb tallerken blandes ingredienserne til melblandingen og i en anden hældes raspen op.
Pisk æggene grundigt sammen. Det er vigtigt at du kan hæve piskeriset uden at der hænger æg ved, - først der er de pisket nok.
Tril kuglerne grundigt i melet, og giv dem derefter dobbelt panering. Altså tril dem i æg, derefter i rasp, - tilbage i skålen med æg og igen et lag rasp. Læg dem løbende på et spækbræt.Det er vigtigt at dette trin udføres grundigt, da paneringen sørger for, at osten bliver inde i kuglerne.
Stil kuglerne på køl i ca. 15 minutter, - i mellemtiden varmes olien op.
Varm olie op til ca. 170 grader.
Fritter ostekuglerne i små portioner, - jeg fritterer 4-5 stk ad gangen. Vær hele tiden over dem, - det går lynhurtigt. Fisk dem op med en hulske når de er gyldne, og lad dem suge på lidt køkkenrulle.
Osten vil naturligt sætte sig når de køler af, - så server dem med det sammen.