Opskrift på klassisk marmorkage med et strejf af appelsin. Ønsker du ikke appelsin kan du udskifte appelsinsaften med mælk.Denne opskrift passer til en form på ca. 26x11cm - 7 cm. i højden.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Samlet tid 1 timetime
Servings 10personer
Ingredienser
200ghvedemel
200gsmør, stuetemperatur
220 gsukker
3store æg (4 hvis de er små)
1 1/2appelsin - 3/4 dl friskpresset appelsinsaft og fintrevet skal heraf
2 1/2spskkakaopulver
2 1/2tskbagepulver
2tskvaniljesukker
1nipsalt
Smør eller smagsneutral olie til formen
Sådan gør du
Pisk smør og sukker til en luftig massen.
Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg, så massen ikke skiller.
Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt, og vend halvdelen i massen.
Vend appelsinsaft og appelsinskal i kagemassen og slut af med de sidste tørre ingredienser (undtagen kakaoen).
Hæld ca. 1/3 af dejen i en anden skål og vend kakaopulveret heri.
Smør en rugbrødsform grundigt med smør eller smagsneutral olie, og hæld halvdelen af den lyse kagemasse heri.
Fordel den brune kagemasse ovenpå og slut af med den sidste del af den lyse kagemasse.
Men en kødnål, træspyd eller lignende laves et mønster i kagemassen, så farverne blandes en smule.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 42-45 min. Mærk evt. med en kødnål om kagen er gennembagt i midten.
Lad kagen køle helt af inden den tages ud af formen.