Opskrift på nem og lækker kikærtesalat med en dejlig krydret marinade inspireret af mellemøstens køkken.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk, Mellemøsten
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Salaten
1dskikærter, skyllet og drænet for væde
1avocado, skåret i tern
1agurk
1grøn peberfrugt, skåret i tern
3store tomater, skåret i tern
1lille rødløg, skåret i mindre strimler
2forårsløg, fintsnittet
2håndfuldebredbladet persille, finthakket
100gfeta
Marinade
1/2dlolivenolie
1/2citron, saften heraf
1fedhvidløg, revet eller presset
1spskmørk balsamico
1tskhonning
1tskdijon
1/2tskspidskommen, måske et nip mere - smag selv til
Salt og peber
Sådan gør du
Salaten
Del agurken på midten, skrab kernerne ud, og skær den derefter ud i mindre tern.
Bland alle ingredienserne til salaten og smuldr fetaen herover, - vend det let samme. Stil til side imens marinaden laves.
Marinaden
Rør balsamico og dijon sammen.
Tilsæt citronsaften og derefter de øvrige ingredienser. Smag marinaden til med salt og peber.
Inden servering overhældes salaten med marinaden og vend det blot let sammen. Server til en god bøf, kylling eller lignende, og gerne med en skål hummus og noget godt brød ved siden af.