Opskrift på lækker fransk galette med solmodne tomater og en lækker ricotta creme med soltørrede tomater, hvidløg og parmesan.
Ret Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken Fransk
Samlet tid 1 timetime15 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Tærtedej
200ghvedemel
120gkoldt smør
2-3spskkoldt vand
1/2tsksalt
Fyld
12mellemstore tomater, skåret i kvarte
5kvistefrisk timian
125gricotta
35gparmesan, revet
1æg
50gsoltørrede tomater, grofthakket
2 fedhvidløg, fintrevet eller presset
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Tærtedej
Smuldr smørret ned i melet og bland det godt sammen med hænderne til en smuldret masse.
Tilsæt salt og saml til sidst dejen med vand, – tilføj lidt ad gangen.
Lad dejen hvile på køl i min. 30 min. men gerne længere. Pak den i en pose eller film.
Fyld
Rør ricotta sammen med soltørrede tomater, parmesan og hvidløg og smagt til med salt og peber.
Rør ægget i ricotta cremen og sæt til side.
Varm lidt olie på en pande og steg tomaterne af sammen med kviste af timian i ca. 5 min. ved middel varme, - ryst panden undervejs og krydr med salt og peber.
Smør tærtebunden med et jævnt lag ricotta cremen. Lad de yderste ca. 3 cm af dejen forblive bar, - disse skal pakkes ind over fyldes.
Læg de stegte tomater ovenpå ricotta cremen, - fjern eventuelle hårde stilke fra timianen.
Fold siderne ind over fyldet, start i den ene side og arbejd dig rundt, - dejen vil lave en naturligt "fold" for dig.Stik evt. skaftet af en gaffel ind under samlingerne, og mas med en finger uden på dejen, så sikrer du den ikke går op under bagning.
Bag din galette i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 35 min.
Lad galetten hvile 5-10 min. inden den serveres, evt. toppet med frisk timian.