Opskrift på smørrebrød med ristet rugbrød, avocado og pocheret æg.
Ret Frokost, Morgenmad
Køkken Dansk, Gourministeriet
Samlet tid 10 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
4skiverrugbrød
2store avocadoer
4æg
1 håndfuld ærteskud eller andet grønt
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt sesam, tomatkrydderi eller lignende
Sådan gør du
Rist rugbrødsskiverne i en brødrister, og lad dem køle af på en rist.
Slå æggene ud i hver sin lille skål.
Varm en gryde med vand og en smule salt - det skal ikke koge men kun lige akkurat boble.
Med en piskeris laves en stille rotation i vandet og ægget hældes ned heri, - kun et enkelt ad gangen. Er gryden stor kan du godt lave flere ad gange, - vent dog med at hælde næste æg i til det første har samlet sig en smule.
Lad æggene pochere i 2 1/2 minut og tag dem derefter op med en hulske.
Skær avocadoerne i tynde skiver, og mas dem forsigtigt ud i en vifte.
Top rugbrødsskiverne med avocado og lidt grønt.
Læg ægget ovenpå avocadoen, krydr med salt og friskkværnet peber - og evt. lidt sesam eller lignende.