Opskrift på fantastisk hindbærmoussekage med indlæg af studenterbrød og sprød kiksebund.Studenter kage til studenterfesten eller til dem der elsker studenterbrød.
1/2dlmarmelade Jeg bruger gerne 1/2 dl af hindbærrene der sigtes fra siruppen
Hindbærsirup til moussen*
250ghindbær, frost eller friske
160gsukker
1/2 vaniljestang, kornene heraf
2spskcitronsaft
Hindbærmousse
2 1/2dlpiskefløde
200ggræsk yoghurt
4blade husblas
1 1/2dlhindbærsirup*
Derudover
Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
Kageplast
Krymmel
Sådan gør du
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde.
Blend kiks og mandler til en fin mel, og rør det sammen med den smeltede smør og vaniljesukker.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile.
Romkuglemasse
Smuldr kageresterne i en skål. Hvis der er store stykker og nødder i kageresterne, foretrækker jeg at blende dem først.
Hæld dem i en røreskål og tilsæt smeltet chokolade, kakaopulver, marmelade og vanilje. Rør dejen med dejkroge til det hele er blandet godt sammen.
Tilsæt romessens lidt ad gangen, og smag løbende til. Er du som jeg, vild med rom smagen, tilsætter du blot 2 spsk og rører det ind i kagemassen.
Del massen i klumper og mas den godt ned over kiksebunden, til du har et jævnt lag over hele bunden. Det er vigtigt det er mast godt sammen for et flot snit på kagen.
Sæt kagen tilbage på køl mens hindbærmoussen laves.
Hindbærsirup til moussen*
Hæld alle ingredienserne i en gryde, inkl. den tomme vaniljestang og kog op.
Lad hindbærsiruppen koge ved middelvarme i ca. 10-15 min., til den er let tyknet.
Sigt massen gennem en finmasket si, – du skal have ca. 1 1/2 dl sirup. Spæd evt. op med en smule vand hvis der er behov for det.
Hæld sirup tilbage i en lille kasserolle, – denne skal bruges til at røre husblassen ud i (se næste step "Hindbærmousse").
Hindbærmousse
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
Vrid husblas bladene fri for vand, og rør dem ud i den varme hindbærsirup (sluk for blusset), et ad gangen. Lad siruppen køle af til den er ca. 30 grader.
Piske imens fløden til en blød flødeskum.
Rør yoghurt og hindbærsirup sammen i en skål, til en ensartet masse. Tilsæt siruppen lidt ad gangen, så er det nemmere at røre sammen.
Vend flødeskummen i ovenstående masse ad et par omgange, – sørg for ikke at slå for meget luft ud af moussen.
Hæld moussen over kiksebunden og bank forsigtigt kagen i bordet et par gange for at slå luftboblerne til overfladen. Stil på køl i min. 3 timer eller til den har sat sig, – gerne natten over.
Befri forsigtigt studenterbrøds moussekagen for kageplastet, og stil den på et serveringsfad.