Varm olien i en gryde, og steg løgene klare ved middel varme - de må gerne brun let.
Tilsæt hvidløg og rosmarin og varm det i et par minutter.
Krydr med rigeligt friskkværnet peber, og tilsæt eddikerne, og lad det varme godt igennem til det tykner.
Hæld rødvinen over og lad den reducere en smule ved god høj varme, og tilsæt derefter bouillonen. Lad det koge godt ind til 3-4 dl.
Hæld saucen igennem en finmasket sigte, og tilbage i gryden, og varm den godt igennem i yderligere 10 minutter, ved høj varme.
Monter tilsidst saucen med det kolde smør skåret i mindre tern. Pisk én terning i ad gangen, og pisk grundigt mellem hver klat smør.Smørret får glanen til at tykne, skulle den stadig være for tynd til din smag, kan du jævne den med en smule maizena rørt med vand.
Smag til med salt og friskkværnet peber - og evt. en smule sukker, hvis der er behov for det.