Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej, gulerødder, græskarkerner og salt.
Rør melet i lidt ad gangen og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.
Stil dejen på køl natten over i en lufttæt beholder, smør gerne beholderen med en smule olie.
Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet imens ovnen varmes op.
Hæld dejen ud på køkkenbordet og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
Hak bollerne ud i 10-12 stykker og læg dem på et tæt lag af fintblendede græskarkerner, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, med kernesiden opad.
Lad dem evt. efterhæve i ca. 20 min. og bag dem derefter ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.