Opskrift på de lækreste gukerodsmuffins med vanilje frosting.
Denne opskrift giver 12 muffins med frosting.
Samlet tid 30 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
Gulerodsmuffins
3
store gulerødder, ca. 250 g, groft revede
250g
hvedemel
100g
sukker
100g
brun farin
3
æg
75g
smør
2tsk
bagepulver
1 1/2tsk
vaniljesukker
1 1/2tsk
kanel
1nip
salt
Frosting
100g
blødt smør
150g
naturel flødeost (ikke light)
200g
flormelis
1tsk
vaniljesukker
1
citron, fintrevet skal heraf
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og stil det til side.
Pisk æg, sukker, brunfarin og vaniljesukker til en luftig masse.
Vend mel, bagepulver, vanilje og kanel i massen, og fortsæt derefter med det smeltede smør.
Vend gulerødderne i sammen med et nip salt.
Fordel dejen i 12 muffinforme, sæt gerne formene i en metal muffin bageplade, så holder de formen meget flottere.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15-18 min., og lad dem køle let af inden de tages ud af metal formen, hvis du bruger sådan en.
Lad kagerne køle helt af inden de evt. toppes med frosting.
Frosting
Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
Vend forsigtigt flødeosten i massen sammen vaniljesukker og citronskal, og rør det god men forsigtigt sammen, så ikke luften bliver slået ud af massen.
Hæld frostingen på en pose med en tylle, og top de afkølede muffins.