Evt. stilke fra dild, persille, laurbær eller lignende
Sådan gør du
Hæld hvidvin, hvidvinseddike, skalotteløg, peberkorn og urter i en gryde og kog op.
Lad væsken koge ved god varme til den har reduceret til ca. 1/2 dl.
Sigt væden igennem en finmasket si og hæld den tilbage i gryden.
Skær det kolde smør i mindre tern.
Sæt gryden tilbage på blusset og lad væden varme op, - skru ned til svag varme.
Tilsæt smørret, 1 terning ad gangen, og pisk grundigt med et piskeris til terningen er smeltet, og tilsæt da næste terning, - bliv ved til smørret er brugt. Saucen skal piskes konstant, - på den måde får du en lækker fed og cremet buerre blanch. Saucen må IKKE komme op og koge nu, så vil den skille med det samme. På mit komfur stiller jeg den på 4 ud af 9, - så går det ikke galt.