Forårsruller med kylling, grøntsager og glasnudler
Opskrift på lækre sprøde forårsruller med oksekød og grøntsager.
Denne opskrift giver ca. 30 små forårsruller.
Ret Forret, Frokost, Hovedret
Køkken Asien
Samlet tid 45 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
Fyld
500g
hakket kyllingekød
50g
glasnudler
1/2
spidskål, fintsnittet
1
rød peberfrugt
1
grøn peberfrugt
1
stort løg
2fed
hvidløg
1 1/2spsk
oyster sauce
1spsk
soya
1tsk
karry
Salt og peber
Olie
Derudover
1pk
filodej (Min. 30 stykker på ca. 20x20cm)
3spsk
hvedemel
3spsk
vand
2l
raps/fritureo
Sådan gør du
Fyld
Tilbered glasnudlerne som beskrevet på pakken. Oftest skal de trække i en skål koldt vand i 15-20 min., overhæld dem derefter med kogende vand, lad dem trække i et lille minut, og skyld dem derefter i rigeligt koldt vand. Dræn dem godt for væde i en sigte.
Hak løg, peberfrugt og hvidløg fint, eller giv det en hurtig tur i en minihakker.
Snit spidskålen fint og læg til side.
Varm lidt olie i en gryde og svits grøntsagerne af (undtagen kålen) i et par minutter.
Tilsæt kyllingekødet og lad det brune godt af, og tilsæt derefter karry og lad den varme med et par minutter.
Tilsæt kålen og lad den faldes sammen.
Hæld soya og oyster sauce over, og smag blandingen til med salt og peber.
Lad den køle let af inden forårsrullerne samles.Du kan vælge at blande glasnudlerne med fyldet, - eller lægges dem ovenpå fyldet når forårsrullerne samles.
Forårsruller
Varm olien op ved middel varme, - den skal være ca. 170 grader. Imens samles forårsrullerne.
Bland mel og vand sammen, og brug blandingen som lim til at lukke forårsrullerne med.
Læg et stykke filo dej foran dig, - med et hjørne pegende mod dig.
Læg et par store spiseskefulde fyld i hjørnet, sammen med en smule glasnudler, og rul dejen tæt omkring fyldet til du når midten.
Bøj de lange "flapper"ind over forårsrullen, pensl det øverste hjørnet med mel klister, og rul forårsrullen sammen og sørg for den fæstner for enden.
Fritter forårsrullerne lidt af gangen til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min., - og lad dem derefter suge på lidt køkkenrulle.
Server de sprøde forårsruller med forskellige dip, en friske salat, grøntsags stiks eller en god asiatisk ris/nuddelret.