Opskrift på spaghetti carbonare.Carbonara er en rigtig italiensk klassiker og fås i mange varianter, - denne er den "originale2 med ost, æg og pancetta (guanciale hvis du kan få fat i det).
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Italiensk mad, Pancetta
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
400gspaghetti
5
hele æg
250gpancetta (eller gerne guanciale, ca 200 g)
150gparmesan, fintrevet
50gpecorino - fintrevet(kan erstattes af parmesan)
Friskkværnet peber
1 1/2-2dlkogevand fra pastaen
Sådan gør du
Skær pancettaen i strimler eller tern, og hæld dem på en kold pande.
Tænd op til medium varme, og lad langsomt pancettaen blive sprød og gylden. Det tager gerne 10-15 min.Er pancettaen mager tilsættes en smule olie.
Kog i mellemtiden spaghettien al dente, eller en smule mindre, i rigeligt letsaltet vand, - den skal tilberede en smule videre på panden.Pas på ikke at salte pastavandet for meget. Retten tilsættes både parmesan og pancetta, der begge er ret saltede. Så hvis kogevandet også er meget salt, kan retten simpelthen blive for salt.
Pisk æggene sammen i en skål, rør parmesan og pecorino heri, og krydr med rigeligt friskkværnet peber. Ingen salt!
Når pancettaen er sprød hældes pastaen på panden, - tag den gerne direkte fra gryden med en tang, så der kommer en smule pastavand med. GEM resten af pastavandet.Vend pastaen godt rundt med pancettaen og fedtstoffet herfra.
Tilsæt en 1/2 dl pastavand, og sluk for blusset eller skru ned til helt svar varme.
Hæld også 1 dl varm pastavand i æggeblandingen, og rør det godt sammen.
Hæld æggeblandingen over pastaen, tænd blusset ved svag varme, og vend nu pastaen i den cremede æggeblanding. Brug en tang, så du får vendt det godt sammen. Fortsæt i 2-4 min., så vil saucen langsomt sætte sig om pastaen.
Smag til med rigelig friskkværnet peber, og server den med yderligere friskkværnet peber på toppen.