Varm olien op i en gryde til den rammer 150-160 grader. Olien må ikke være for varm, så vil løgene blive alt for hurtigt mørke.
Skræl løgene og snit dem i ringe på ca. 2-3 mm.
Bland hvedemel med lidt salt, og vend løgene godt rundt i mel blandingen. Ryst overskydende mel af.
Friter løgene af et par omgange, - vær opmærksom på at olien bruser godt op når løgene kommes i, så brug en stor gryde og hæld lidt i ad gangen til olien er bruset af.
Når løgene er fine gyldne, det tager ca. 10-12 min. tages de op med en hulske, og lægges på lidt køkkenrulle. Skal de ristede løg ikke spises med det samme, skal de køles helt af inden de hældes i en lufttæt beholder.
Video
Noter
Hjemmelavede ristede løg kan godt holde sig i en lille uge i en lufttæt beholder opbevaret ved stuetemperatur.