Opskrift på den lækreste flæskestegssauce lavet på stegeskyen fra flæskestegen.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
25g
smør
1 1/2spsk
hvedemel
5dlstegesky fra flæskestegen - spæd op med vand hvis der ikke er nok
2tskribsgele
Salt og peber
Kulør
Evt. lidt piskefløde
Sådan gør du
Smelt smørret og rør melet ud heri.
Tilsæt stegeskyen lidt ad gangen og pisk saucen grundigt.
Lad saucen koge godt igennem i ca. 5 min. og lad den derefter stå ved middel varme i ca. 10 min. under omrøring. Hvis saucen bliver for tyk tilsættes yderligere vand, stegesky eller en smule piskefløde.
Smag saucen til med salt og peber og giv den farve med lidt kulør.
Video
Noter
Hvis man samtidig med saucen laver hjemmelavet rødkål kan man med fordel tilsætte et par spiseskefulde af væden fra rødkålen til saucen.