Karbonader med bagte rødbeder, stuvede ærter og gulerødder
Opskrift på krebinetter med bagte rødbeder, stuvede ærter og gulerødder.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Dansk mad, Mormor mad, Mormormad
Samlet tid 1 timetime
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
Krebinetter
800ghakket svinekød eller kalv/flæsk
2mellemstore kartofler, kogt
1
æg, sammenpisket
2dl
rasp
Salt og peber
Smør og raps olie til stegning
Bagte rødbeder
1kgrødbeder, skrællet og skåret i både
Frisk timian
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie
Stuvede ærter og gulerødder
400g
kogte kartofler
3dl
kogevand fra kartoflerne
250ggulerødder, i små tern
250gærter
1 1/2dl
piskefløde
1/2 kyllingeboullionterning
1spsk
citronsaft
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Bagte rødbeder
Vend rødbederne i lidt olivenolie og krydr med salt, friskkværnet peber og frisk timian.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 30 minutter - eller til de er møre.
Karbonader
Mos kartoflerne og bland det godt sammen med svinekødet.
Form til 4 lige store bøffer og vend dem i sammenpisket æg og derefter i raspen blandet med salt og friskkværnet peber.
Smelt smør og olie på en pande og lad det bruse godt op, og steg karbonaderne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegt - ca. 8 minutter på hver side.
Saucen
Hæld kogevand fra kartoflerne, piskefløde, boullionterning og kartofler i en gryde og kog det hurtigt op. Blend det helt glat og smag til med salt, friskkværnet peber og citron. Lad saucen små simre i 10 minutter.
Kog imens gulerødderne i letsaltet vand i ca. 5 minutter eller til de er næsten møre.
Hæld gulerødder og ærter i saucen, og varm saucen igennem, og server med de bagte rødbeder og varme karbonader.
Video
Noter
Du kan også lave en klassisk opbagt sauce, - find opskriften på en super lækker opbagt sauce her.