Hæld melet ud på køkkenbordet og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i dejen og tilsæt den ekstra æggeblomme samt en smule salt.
Ælt dejen godt sammen på køkkenbordet, og læg den derefter i en pose og lad den hvile på køl i min. 30 min.
Kør dejen på pastamaskinen, eller rul den ud i hånden til en tykkelse på ca. 2 mm., - drys med pastamel så ikke dejen klistrer til kagerulle og bordet.
Bruges pastamaskine gøres følgende: Start med den største (10 på vores maskine), og gør stille og roligt dejen tyndere ved at justere mm. på maskinen. Drys evt. dejen med lidt pastamel hvis den klistrer.
Kør dejen til den er 2 mm, og drys pladerne med lidt mel hvis der er behov for det. Pastapladerne er nu klar til at blive skåret til ønskede pastatype, eller til at blive brugt som de er til en lasagne, ravioli eller lignende.
Pastaen skal koge ca. 3-5 min., - men smag på den undervejs, det kommer meget an på pastadejen, melet der er brugt mv.
Video
Noter
Alt efter hvad man serverer til sin pasta og om det er forret eller hovedret kan det godt være man skal lave 1 1/2 - 2 portioner.