Opskrift på nem og lækker hjemmelavet ketchup.
Denne portion giver ca. 6 dl færdig ketchup.
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
2ds hakkede tomater, polpa eller passata (800 g i alt)
2spsk
tomatkoncentrat
3/4dl
æblecidereddike
80g
brun farin
1
løg, finthakket
1fed
hvidløg, finthakket
1tsk
salt
1/4tsk
stødt peber
1knsp
stødt spidskommen
1knsp
stødt nelliker
1knsp
stødt kanel
2spsk
olie
Sådan gør du
Varm olien i en gryde og steg løg og hvidløg klare.
Tilsæt tomatkoncentrat og krydderier (undtagen salt og peber), og steg med et par minutter.
Hæld æblecidereddiken over og lad den varme med et par minutter.
Tilsæt tomaterne, brun farin, salt og peber og lad nu ketchuppen simre i 1 ½ - 2 timer ved middel varme. Lad grydelåget ligge på skrå så gryden kan komme af med dampen.
Hæld ketchuppen i en blender, og blend den helt glat. Smag evt. til om den mangler syre, sødme eller krydderier. Men vær opmærksom på at den ændrer smag/styrke når den køler af.
Hæld ketchuppen på et skoldet sylteglas eller lignende, og stil den på køl og lad den køle helt af inden beholderen lukkes tæt. Ketchuppen kan holde sig en uges tid på køl.