Opskrift på lækre luftige arabiske fladbrød
Denne opskrift giver 8 brød.
Samlet tid 2 timertimer
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
25g
gær
3 1/2dl
lunken vand
550g
hvedemel + lidt til at rulle ud i
1tsk
salt
1tsk
sukker
1spsk
olivenolie
Sprayfedt
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter salt, sukker og olie.
Rør melet i lidt ad gangen, og ælt dejen, gerne på maskine til melet er æltet godt ind i dejen og den samler sig om krogen.
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hævet et lunt sted en times tid.
Del dejen i 8 lige store boller, ca. 110 g pr. stk.
Rul hver bolle ud i en stor cirkel, den skal være ca. 2-3 mm tyk, - brug evt. lidt mel hvis der er behov.
Varme en pande op ved middel varme og sprøjt den med en smule sprayfedt, eller pensl den med lidt olie.
Bag brødene et par minutter på hver side ved middel varme, til de bobler op og er let lysebrune. Brug lidt sprayfedt hver gang du vender et brød og steger et nyt, - det giver et lækker saftigt fladbrød.