Opskrift på lækre knuste kartofler, - perfekt tilbehør til kød og fisk.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Knuste kartofler
Samlet tid 1 timetime
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
1,2kg
mellem store kartofler
80g
smør
3fed
hvidløg, revet eller presset
1 håndfuldpersille, finthakket
50gparmesan, fintrevet (kan undlades)
Salt og peber
Sådan gør du
Kog kartoflerne ved middel varme i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min. Kartoflerne skal være helt møre men må ikke koge ud.Hæld vandet fra kartoflerne, og læg dem på et spækbræt så overfladen bliver tør.
Smelt smørret, bland det med hvidløg og persille, og krydr med salt og peber.Stil det til side.
Placer kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lav et kryds i toppen af kartoflerne med en kniv, og mas dem derefter forsigtigt, f.eks. med bunde af et glas.
Tag en skefuld af smørblandingen, og hæld ud over hver kartoffel.
Drys alle kartofler med parmesan, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn i ca. 25-30 minutter, eller til de er gyldne og sprøde på toppen.*Et lille fif til at få dem ekstra sprøde. Har du et bagestål, kan du med fordel lade det varme med op i ovnen, og lægger bagepapiret med kartoflerne ind på det varme bagestål, – det gør dem ekstra sprøde i bunden. Det gøres nemt med en pizzaspade.Alternativt kan du varmer bagepladen med op i ovnen, og lægge kartoflerne på bagepapiret herpå. Det gøres ligeledes nemt med en pizzaspade.