Opskrift på frisk og lækker kartoffelsalat med sprøde grøntsager.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
1kg
små friske kartofler
2dl
ærter, optøede
1bdtfriske grønne asparges
4forårsløg, fintsnittet
2håndfulde
feldsalat
1bkkarse
3/4dlgod olivenolie
2spsk
hvidvinseddike, - f.eks. med smag af rosmarin eller lignende
1-2spskcitronsaft, og evt. lidt revet skal
1spsk
honning
Salt og peber
1håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Sådan gør du
Vask kartoflerne fri for urenheder og jord, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 5-6 min., og lad dem derefter trække i vandet, under låg, i 20 min. Hæld derefter vandet fra og lad dem køle af i 10 minutters tid.
Overhæld asparges med kogende vand og lad dem trække 3 min. Skyld dem derefter i rigeligt koldt vand, og skær dem i skrå skiver.
Bland olivenolien med hvidvinseddike, citron og honning, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. fintrevet citronskal, - det giver en dejlig aromatisk smag.
Skær kartoflerne over på midten og læg dem i en skål sammen med ærterne, grønne asparges og forårsløg, og hæld marinaden over, - vend det hele godt sammen.
5 min inden servering vendes feldsalat, persille og karse i kartoffelsalaten.