Opskrift på skøn og lækker pasta med braiseret lam.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
800glammekød, - jeg brugte bov og slag
2fed
hvidløg
2
løg
1bdtforårsløg eller en porre
2
gulerødder
1stængelbladselleri
1håndfuld
bredbladet persille
8kviste
timian
1/2flaske
rødvin
7 1/2dl
vand
Olie
Salt og peber
500g
pasta
Parmesan og lidt grønt til toppen
Sådan gør du
Rens og skær alle grøntsager ud i grove stykker.
Varm en god sjat olie i en tykbundet gryde, og svits kød (og slag) af på alle sider, - krydr med salt og peber.
Hæld grøntsagerne over og lad dem brune med i nogle minutter.
Tilsæt timian kviste og bredbladet persille, og vend det godt sammen med kød og grøntsager.
Hæld rødvinen over og lad den reducere til det halve, og hæld derefter vandet over og lad nu lammet braisere ved svag til middel varme i ca. 3-4 timer. Tilsæt evt. mere vand undervejs hvis der er behov for det.
Si fonden fra, og lad denne kog ind ved høj varme, til den tykner let.
Riv i mellemtiden kødet fra hinanden med 2 gafler, og pil kødet fra slaget.
Når fonden er kogt godt ind tilsætte kødet, lad det små simre mens pastaen koges al dente.
Dræn pastaen for kogevand og vend den straks i saucen, - rør grundigt rundt så kødet fordelen i pastaen.
Server med knust parmesan og lidt grønt på toppen.
Video
Noter
Inden servering vendte vi en god håndfuld ramsløg i retten så de lige faldt sammen. Vi elsker ramsløg, så når årstiden er til det bruger vi det rigtig meget. Dette er bestemt ikke et must, men ønsker man lidt grønt i retten kan man evt. erstatte ramsløg med en håndfuld spinat eller ruccola salat. Vend det i saucen lige inden pastaen tilsættes, så bladene kan nå at falde sammen.