Opskrift på sprøde kammerjunkere med citron og vanilje.Denne portion giver ca. 70 stk.
Ret Dessert, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 2 timertimer
Servings 8Personer
Author Dianna
Ingredienser
250g
hvedemel
100g
sukker
100g
koldt smør
2
æg
1spskvaniljesukker
1 1/2tsk
bagepulver
1/2citron, - fintrevet skal heraf
1nip
salt
Sådan gør du
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas dem sammen med en smule af sukkeret.
Bland mel, sukker, bagepulver, vanilje og citronskal i en skål.
Smuldr smørret i blandingen, og arbejd det godt sammen med hænderne, - der må ikke være nogle hele smørklumper tilbage.
Tilsæt æggene og ælt dejen sammen, - stadig med hænderne. Tag evt. dejen ud på køkkenbordet og ælt den der.
Pak dejen tæt i film og lad den hvile i en times tid på køl.
Tril små kugler af dejen, - de skal ca. være på størrelse med en pebernød. Mas dem let flade, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.De flader ikke ud, - så der kan sagtens være 30-36 stk på en bageplade.
Bag dem i en forvarmet oven ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 16 min.
Lad dem køle af på bagepapiret på en rist, og opbevar dem efterfølgende i en lufttæt beholder.
Video
Noter
Det kan anbefales at vaske hænder flere gange undervejs, i koldt vand, så klistrer dejen mindre til hænderne.