Opskrift på nem og lækker morgenmad, - yoghurt toppet med kompot af friske bær.
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Samlet tid 10 minutterminutter
Servings 2personer
Ingredienser
400ggræsk yoghurt, skyr eller lignende
4spskgranola
Bærcoulis af friske bær
200gfriske blandede bær
1/2lime, saften heraf
Evt. en smule sukker eller vaniljesukker
Friske bær
100gblandede friske bær
1spsksukker
1/2lime, fintrevet skal heraf
10mynteblade, finthakket
Sådan gør du
Friske bær
Bland bærrene med sukker, limeskal og finthakket mynte.*Bruger du jordbær skæres disse ud i mindre tern, - hindbær, blåbær, brombær, ribs mv. forbliver hele.
Bærcoulis
Hæld bærrene i en blender, tilsæt limesaft og evt. en smule sukker eller vanilje sukker.
Blend et øjeblik til bærrene er pureret, og smag til om den mangler mere syre eller sødme.*Sødmen kommer an på årstid, hvilke bær du bruger mv., - så tilsæt sukker/vaniljesukker efter egen smag.
Servering
Fordel yoghurten i 2 skåle, - hæld bærcoulisen over, top med de friske bær og drys med granola.