Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Trifli med marinerede ferskner, hindbær og crumble
Opskrift på trifli, - frisk sommerdessert med marinerede ferskner, hindbær, vanilje råcreme og nødde crumble.
Ret
Dessert
Køkken
Dansk
Tilb. tid
1
time
time
Servings
4
personer
Ingredienser
Råcreme
4
pasteuriserede æggeblommer
2 1/2
dl
piskefløde
60
g
sukker
1/2
vaniljestang
eller 1-1 ½ tsk vaniljesukker
Marinerede ferskner
4
ferskner
3
dl
vand
100
g
sukker
1/2-1
vaniljestang -
alt efter størrelse
Nøddecrumble
80
g
havregryn
60
g
hasselnødder og/eller mandler, grofthakkede
30
g
smør
2
spsk
honning
1/2
tsk
vaniljesukker
1
nip
salt
Derudover
Friske hindbær
Mynte eller citronmelisse
Sådan gør du
Marinerede ferskner
Halver fersknerne, fjerne stenene og skær dem i både.
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af sukkeret.
Hæld vand, sukker, vanilje og vaniljestangen i en gryde og kog op. Lad det koge til sukkeret er opløst.
Hæld fersken bådene ned i sukkerlagen, kog igen op i et lille minut og sluk for blusset.
Tilsæt nu rommen, hvis du ønsker dette i dine marinerede ferskner.
Hæld ferskner og lagen på et skoldet sylteglas og stil på køl og lad dem køle helt af.
Nøddecrumble
Smelt smørret på en pande og tilsæt havregryn, hakkede nødder, vaniljesukker, honning og et nip salt.
Steg din crumble ved middel varme til den er sprød og gylden, ca. 8 min. - rør jævnligt så ikke den brænder på.
Fordel din crumble på et stykke bagepapir og lad den køle af.
Råcreme
Pisk fløden til flødeskum, - den må ikke over piskes, den skal være blød og lækker.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland disse med lidt af sukkeret.
I en anden skål piskes æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps, - alt sukkeret skal være opløst.
Vend flødeskummen i æggesnapsen, rør forsigtigt så den beholder sin luftige konsistens. Stil på køl til den skal serveres.
Anret de afkølede fersken skiver i smukke serveringsglas, drys med friske hindbær, og top med råcreme og crumble.
Video