Opskrift på tarteletter med det skønneste fyld af trevlet kylling, svampe og asparges.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Kyllingen
1hel fersk kylling, ca. 1,3 kg
Lidt grønt til kogning af kyllingen
Bouillonterning
Salt og 10 peberkorn
Fyld
250gbrune champignon
1bdtfriske grønne asparges
1stor glas hvide asparges
75gsmør (60g+15g)
3-4spskhvedemel
3 1/2dlkogevand fra kyllingen
3/4dlvæde fra glas asparges
2dlpiskefløde (eller sødmælk)
Evt. friskpresset citronsaft
Salt og peber
Derudover
Tarteletter - beregn 3 stk pr. person
Finthakket persille til toppen
Sådan gør du
Kyllingen
Skyl og rens kyllingen grundigt. Læg kyllingen i en gryde, og hæld vand over så den er dækket.
Læg lidt blandet grønt ved som kan give bouillonen smag, - f.eks. et løg skåret i både, et par stilke bladselleri, en gulerod skåret i skiver, persille stilke eller lignende.Tilsæt også 10 peberkorn, godt med salt og evt. også et par bouillonterninger, - der skal godt med smag til.
Bring vandet i kog og skru derefter ned til svag/middel varme, og lad kyllingen simre under låg i ca. 45 min., - afhængig af størrelsen. Skum bouillonen af undervejs.
Lad kyllingen hvile i vandet i 20 min. inden den tages op, og lad den køle let af inden den plukkes for kød, - trevl kødet og læg det til side. Kog gerne bouillonen ind imens, og sigt den til sidste igennem en finmasket sigte.Er tiden til det kan kyllingen med fordel køle af i kogevandet, - den trevles dog nemmest mens den er lun.
Fyldet
Rens svampene og skær dem i kvarte. Er de meget store kan de halveres yderligere.
Knæk de grønne asparges hvor de naturligt vil knække, kasser det nederste og skær resten i mundrette bidder.
Dræn glas aspargesene, og skær også disse i mundrette bidder, - husk at gemme en lille deciliter af væden herfra.
Smelt en spsk smør i en gryde (ca. 15 g.) og steg svampene af ved godt høj varme i ca. 5 minutter. Krydr med en smule salt og peber og læg svampene til side.
Smelt resten af smørret i sammen gryde og pisk melet ud heri. Lad det varme igennem ved middel varme et par minutter under konstant omrøring.
Tilsæt bouillon/kogevand fra kyllingen, lidt ad gangen, og pisk det grundigt sammen.
Hæld fløde (eller sødmælk) og halvdelen af aspargesvandet ved, og lad saucen koge godt igennem i ca. 10 min., - rør jævnligt så ikke den brænder på.Juster konsistensen med mere asparges vand, og/eller bouillon.
Hæld i mellem tiden kogende vand og en smule salt over de grønne asparges stykker, og lade dem trække i små 4-5 min. Kasser herefter vandet og lad dem dræne for væde.
Smag saucen til med salt og peber, - og rør derefter kylling, svampe og glas asparges i, - varm det godt igennem.Lun imens tartelettere i ovnen.
Til sidst vendes de grønne asparges snitter i, - smag igen til med salt og peber og tilsæt evt. en smule citronsaft for at give retten lidt syre.
Server de lune tarteletter med masser af fyld og et godt drys persille.