Opskrift på stegt flæsk med klassik opbagt persillesauce.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Ingredienser
24skiverflæsk - eller ca. 1 kg
1kgkartofler
Salt
Persillesauce
50gsmør
3spskhvedemel
4dlgrøntsagsbouillon
2 1/2dlpiskefløde (kan erstattes af sødmælk)
1stortbundt persille, finthakket
Salt og peber
Sådan gør du
Stegt flæsk
Bank flæsket en smule med håndfladen, og gnid stykkerne med salt. *Salt gerne stykkerne i i god tid, - jeg gør det ofte 30-45 min. før, - og lader det stå og trække med et viskestykke over.
Læg flæskeskiverne på en bagerist, og sørg for at stykkerne ikke rammer hinanden.
Placer risten i ovnen, med en bageplade under, og steg flæsket i en forvarmet ovn, ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 45-50 minutter. *Vend flæsket en enkelt gang undervejs, - gør det når den ene side er blevet sprød og gylden. Jeg giver den ca. 30-35 minutter på den ene side og 10-15 minutter på den anden side. Du kan give den lidt grill de sidste 5 minutter hvis sværen mangler sprødhed - men hold øje.
Kartoflerne - tilberednings tid ca. 20 min.
Rens kartoflerne fri for urenheder. Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og spiser dem også gerne med skræl. Du kan også pille dem efter kogning eller skrælle dem inden, – det er helt op til dig.
Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og løvstikke, persille eller lignende, – og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. under låg.
Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg, i ca 15 min. Ved at tilberede dine kartofler på denne måde får du en lækker fast kartoffel der ikke koger ud. Tiden kommer naturligvis an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.
Persillesauce
Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri. Varm det godt igennem et par minutter under omrøring.
Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og pisk det godt sammen.
Hæld fløden over og pisk den godt ind i saucen, og lad nu saucen småkoge i ca. 10 minutter. Pisk jævnligt så den ikke brænder på.
Kort inden servering tilsættes persillen, og saucen smages til med salt og peber.