Sprøde filoruller med karamelliserede løg, feta og hot honey
Opskrift på nemme sprøde ruller af filodej med karamelliserede løg, feta og havarti i sprød filodej.
Ret Appetizer, Snack
Køkken Dansk
Nøgleord Filohapser, Hapser
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 12stk
Calories 151kcal
Ingredienser
Karamelliserede løg
1/2kgløg
25gsmør
5kvistetimian (kan undlades)
1/2spsksukker
1tskbalsamico- eller rødvinseddike
Salt
Derudover
1pkfrisk filodej
100gfeta
75glageret havarti, revet
6-7kvistefrisk timian, bladene
Salt og friskkværnet peber
Olie
Hot honey
100gflydende honning
1spskchiliflager
1/2spskæblecider – eller hvidvins eddike
Sådan gør du
Karamelliserede løg
Skræl og halver løgene og skær dem derefter i tynde strimler.
Smelt smørret på en dyb pande ved middel varme, lad det bruse op, og tilsæt derefter løgene. Lad løgene tilberede i 5 minutters tid til de falder let sammen, og krydr derefter med lidt salt og læg timianbuketten ved. Lad løgene tilberede ved svag-middel varme i cirka 30-40 minutter, eller til de begynder at blive let gyldne – rør jævnlig.
Fjern timianbuketten når de er let gyldne. Drys sukkeret over, og lad dem tilberede videre, til de begynder at brune. Nu skal du holde godt øje med dem. Rør i dem jævnligt, og skrab bunden med en palet, så du får alt bruningen vendt sammen med i løgene.Løgene skal tilberede til de bruner, og så rører du – undlad at røre hele tiden. Løgene frigiver deres naturlige sukker, sammen med det du har tilsat – og det er det der bruner på bunden af panden, og som skal vendes sammen med løgene. Men pas på det ikke brænder.Synes du de virker tørre, kan du tilsætte et par spiseskefulde vand.
Tilsæt balsamico og rør det godt sammen med løgene, og sluk for blusset.
Sprøde filoruller og hot honey
Låg 5 lag filodej ovenpå hinanden, smør en smule olie imellem hvert lag.
På kanten af den lange lede fordeles de karamelliserede løg, smuldret feta og revet cheddar. Drys med frisk timian og krydr evt. med lidt salt og friskkværnet peber.
Rul nu filodejen stramt sammen, så du har en lang rulle- Del denne i 12 lige store stykker.
Smør hullerne med olie i en metal muffinform med 12 huller. Læg en rulle i hver af hullerne, med skærefladen opad og dry toppene med lidt olie.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i cirka 20-25 miutter.
Hæld imens honningen i en lille kasserolle sammen med chiliflagerne og varm den en smule op ved svag varme. Varmen skal kun lige lune honningen, så den tager bedre imod smag fra chilien.Fjern den fra blusset og rør æblecidereddiken i.
Servering
Top de sprøde filoruller med hot honey og evt. lidt frisk timian. Rullerne holder sig fint sprøde i 2-3 timer ved stuetemperatur - hvis de ikke pakkes ind. Så de kan sagtens forberedes, og behøver ikke lunes inden servering.