Opskrift på klassisk fransk Sole Meunière - tilberedt i ovn.
Ret Hovedret
Køkken Fransk
Nøgleord Fisk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 2personer
Calories 762kcal
Ingredienser
150gsmeltet smør, klaret
1helsøtunge á ca. 900 gram - flået og uden finner
5spskmel eller Anna's panermix
1citron, halveret
1håndfuldpersille, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Til servering
Nye kogte kartofler
Haricots verts eller grønne asparges
Sådan gør du
Dup fisken tør og fjern eventuelle urenheder.
Krydr fisken med salt og friskkværnet peber på begge sider, og vend den derefter i melet.
Hæld et par store skefulde smeltet smør i bunden af et stort ovnfast fad, og læg fisken heri. Fordel også et par store skefulde smør på toppen af fisken, så den ikke har nogle tørre pletter. Krydr evt. med ekstra salt og friskkværnet peber.Gem resten af smørret i en kasserolle.
Læg 2 halve vitriner ved fadet, med skæresiden nedad og bag fisken i midten af en forvarmet ovn ved 220 grader, over/under varme, i ca. 15 minutter. Tænd derefter for grill med overvarme, 220 grader, og lad fisken tilberede videre i ca. 10-15 minutter til den er gylden og gennemstegt.Brug evt. et stegetermometer hvis du er i tvivl - tilberedningstiden kan variere en smule alt efter tykkelsen på fisken.
Tag fisken ud og lad den trække i 5-10 minutter. Rør imens hakket persille sammen med det sidste smør.
Pres citronen over fisken, og fordel persillesmørret over toppen.
Server med nye kogte kartofler, haricots verts eller grønne asparges og top med masser af smørsauce fra fadet.