Opskrift på de lækreste små bananbrød med havregryn, kakao og appelsin. Denne opskrift giver ca. 16-18 stk alt efter størrelsen på formen – mine brød måler 3×8 cm.
Ret Brød, Snack
Køkken Dansk
Nøgleord Bananbrød, Mellemmåltid, Sundere snacks
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 18stk
Calories 102kcal
Ingredienser
25gsmør
100gmørk chokolade 55%
1appelsin, fintrevet skal heraf
4bananer
4æg
150ghavregryn
50gmandler
3 1/2spskkakaopulver
2tskvaniljesukker
1tskbagepulver
1bipsalt
Derudover
Evt. hakkede mandler eller smeltet chokolade til toppen
Sådan gør du
Smelt smørret i en lille kasserolle og rør chokolad og appelsinskal ud heri. Sæt det til side.
Mos bananerne og tilsæt æg og smørblandingen - pisk det sammen med et piskeris.
Blend mandler og havregryn til en grov mel, og rør det i ovenstående blanding sammen med kakao,pulver vaniljesukker, bagepulver og salt.
Put dejen i en sprøjtepose – så er den nemmest at styre, og sprøjt fyldet i mini rugbrøds silikoneforme, i mini muffinforme eller lignende. Den skal være et par millimeter fra kanten. Drys evt. toppen med hakkede mandler.
Bag bananbrødene i en forvarmet ovn ved 175 grader, varmluft i ca. 20-25 minutter – alt efter størrelse.
Lad brødene køle en smule af i formen, inden de tages ud af formen så de ikke danner fugt.
Lad dem derefter køle helt af på en bagerist inden de evt. toppes med smeltet chokolade.