Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Salade Nicoise
Opskrift på en klassisk Salade Nicoise - Måltidssalat med kartofler, bønne, tun og æg.
Ret
Frokost, Hovedret, Salat
Køkken
Fransk
Nøgleord
Måltidssalat, Tun, Tunsalat
Samlet tid
30
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
Salade Nicoise
300
g
haricots verts
6
æg
500
g
kartofler, kogte og afkølede
3
ds
tun, drænet for væde
4
håndfulde
salat
200
g
tomater, halveret
1
rødløg, skåret i strimler
Vinaigrette
6
spsk
olivenolie
2
spsk
hvidvinseddike
1 1/2
tsk
dijonsennep
1
tsk
honning
1
lille skalotteløg, finthakket
2
spsk
persille, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Vinaigrette
Bland ingredienserne til vinaigretten og rør dem godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Salade Nicoise
Tilbered æggene i 8-9 minutter alt efter størrelse, lad dem køle af, pil dem og halver dem.
Kog bønnerne i en gryde med saltet vand i ca. 4-5 minutter, og skyl dem derefter i rigeligt koldt vand. Skær dem i mundrette bidder.
Skær også kartoflerne i mundrette bidder.
Fordel salaten på 4 tallerkener sammen med kartofler, tomat, haricots verts og rødløg.
Læg æggene ved sammen med tunen og fordel vinaigretten over de 4 salater.
Krydr evt. med ekstra friskkværnet peber inden servering.
Video