Varm en smule olie på en pande, og steg løg og hvidløg af et par minutter.
Tilsæt kødet og brun det godt af.
Hæld peberfrugt og tomater ved, og varm det godt igennem.
Tilsæt krydderi og rør det godt sammen, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og varm igennem et par minutter
Hæld 1/2 dl vand over, og lad det simre ved middel varme mens du laver tilbehøret, - det må meget gerne boble godt igennem.*Tilsæt mere væde hvis det er ved at løbe tør. Den skal ikke være våd, men sådan lækker snasket.
Pico de gallo
Skær tomaterne i små tern, og hak de øvrige ingredienser fint.
Bland grøntsagerne sammen i en skål, – smag gerne på chilien inden du tilsætter. Måske du har fået fat i en af de stærke, – så doser efter smag og ønske.
Hæld olien over samt saften af en lime og smag til med salt. Ønskes mere syre tilsættes ekstra limesaft.*Stil på køl til den skal serveres.
Guacamole
Skær avocadoerne over og skrab frugtkødet ud med en ske.
Mos det med en gaffel eller blend det i en minihakker sammen med spidskommen og cayenne.
Rør 2-3 store skefulde pico de gallo i, og smag til med limesaft, salt og peber.*Opbevar den på køl til den skal serveres. Læg gerne en avocadosten ved, og læg film over, - så holder den sig flot grøn.
Quesadillas
Varm 1-2 pander op ved middel varme. Du bestemmer selv om du vil spare på opvasken og bruge én pande, eller om du vil spare på tiden og bruge 2.*Du kan stege dem på en tør pande, eller du kan tilsætte en smule sprayfedt - det synes jeg gør dem ekstra crispy,
Læg en tortilla på panden og fordel en håndfuld cheddar herpå, - helt ud til kanten.
Top med et godt lag krydret oksekød, lidt ekstra ost og slut af med den sidste tortilla på toppen.
Steg dem i ca. 3-4 minutter på hver side, - eller til osten er smeltet, og tortilla pandekagerne er gyldne og sprøde.