Opskrift på nem og lækker Chevre Chaud, - perfekt som forret, dessert eller på tapas bordet.
Ret Dessert, Forret, Frokost
Køkken Dansk
Samlet tid 20 minutterminutter
Antal 4personer
Ingredienser
400ggedeost i rulle
4skiverflute eller andet brød
4friske figner, skåret i både
8jordbær, halveret eller skåret i både
12brombær, halveret
2håndfuldesalat, - frisée, mix eller andet
1/2dlristede hasselnødder, grofthakket - fint opskrift her
Honning
Evt. spislige blomster
Vinaigrette
2spsk olivenolie
2tskmærk balsamico
2tskhonning
Salt og peber
Sådan gør du
Skær gedeosten i tykke skiver, og læg dem på en bagepladen beklædt med bagepapir.
Pensle brødskiverne med en smule olie, og læg dem på bagepladen, ved siden af gedeosten.*Du kan også riste brødet på grillen, en grillpande eller hvad du foretrækker.
Bag brødskiverne og gedeosten i ca. 10 min. i en forvarmet ovn, ved 200 grader, almindelig ovn. Gedeosten er færdig når de bobler op i midten, og er let gylden.*Bruger du store stykker gedeost, som på billedet, skal de have et par minutter mere.
Bland i mellemtiden ingredienserne til vinaigretten, rør eller ryst det godt sammen, og smag til med salt og peber.
Tag gedeost og brød ud af ovnen, og lad den køle en smule af. *Har du en creme brulee brænder, kan du evt. give dem en smule farve på overfladen hvis de mangler.
Anret brødskiverne på en tallerken og to med den bagte gedeost.
Fordel salaterne omkring gedeosten, og top disse med jordbær, brombær og figner.
Fordel marinaden ud over salaterne med en spiseske, og top evt. osten med ekstra honning.
Drys med bagte hakkede hasselnødder og server straks.