Varm lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg af et par minutter.
Tilsæt kødet og brun det godt af, - krydr med salt og peber.
Tilsæt tomatkoncentrat og lad det varme med i et par minutter, - vend det godt sammen med kødet.
Hæld de hakkede tomater over, tilsæt krydderierne og lad kødsaucen små koge i 20 minutter. Er tiden til det må den gerne stå lidt længere. Bruger du frisk basilikum tilsætter du også denne nu.*Mangler kødsaucen lidt smag, - det kan være pga. kødet eller fordi den ikke simrer i mere end de 20 minutter, så kan du give den et smule flydende oksebouillon eller 1/4 tarning.
Smag kødsaucen til med salt og peber og lad den køle let af inden pizzaerne laves.
Pizza med kødsauce og rødløg
Dræn mozzarellaerne for væde og mas så meget væde ud som muligt. Jeg krammer dem gerne i lidt køkkenrulle, - så de er helt tørre.
Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
Smør bundene med et tyndt lag pizzasauce, og fordel kødsaucen på bundene sammen med rødløg.Brug den mængde kødsauce du foretrækker, - nogle kan lide mere fyld end andre.
Riv mozzarellaerne i grove stykker og fordel dem på pizzaerne.
Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne, – i ovn, ca. 12-15 min ved 250 grader. Hold øje, - ovne varmer forskelligt.
Server pizzaerne med lidt frisk basilikum eller frisk oregano på toppen.