Blend kiks og mandler til en fin mel, og bland det sammen med den smeltede smør. Lad kiksemassen afkøle en smule.
Rør derefter marcipanstykker, chokolade og citronskal i kiksemassen, - chokoladen skal helst ikke smelte så bunden bliver mørk. Er din citron meget stor, kan du starte med skallen af 1/2 citron, og derefter smage til og du ønsker mere.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, - på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen. Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.
Ostecreme
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
Rør flødeosten sammen med flormelis, vaniljekorn og citronsaft. Du kan med fordel mase vaniljekornen med lidt flormelis inden de tilsættes, - så fordeler de sig flottere i kagen. Rør ostecremen til den er fri for klumper.
Pisk 3 dl fløde til en blød flødeskum, - den sidste 1/2 dl skal du hælde i en kasserolle. Sørg endelig for ikke at piske flødeskummen for meget.
Vend flødeskummen sammen med ostecremen, og rør til du har en ensartet creme. Prøv ikke at slå for meget luft ud af cremen når du rører.
Tilsæt gul frugtfarve og rør den ind i ostecremen, - fortsæt med at tilsætte til du opnår den ønskede farve. Jeg brugte ca. 1 spsk før farven var der, - men tilsæt ikke det hele på én gang, måske din farver mere, og måske du foretrækker den lysere.
Varm fløden i gryden ved svag varme. Der er ikke meget, så det skal ikke stå længe og det skal ikke og op koge, - kun lige være lunt nok til at smelte husblassen.
Rør de udblødte og vredne stykker husblas ud i fløden, - et ad gangen.
Vend et par store skefulde ostecreme sammen med den lune husblas/fløde, og rør til det er fri for klumper og massen afkølet. Mærk med en lillefinger om den er blevet kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
Vend fløden/husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen. Gør det stadig med bløde bevægelser så du får så meget luft i cremen som muligt.
Hæld ostecremen over kiksebunden, - fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.Du kan med fordel varme bagsiden af en ske i lidt varmt vand, tørre det af, og glatte overfladen af kagen ud.
Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3-4 timer, - gerne natten over.
Inden servering pyntes kagen med blød timian, stedmorblomster eller hvad årstiden er til.