Opskrift på den lækreste vegetariske chili sin carne, - masser af grønt og masser af smag.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Mexicansk
Samlet tid 45 minutterminutter
Antal 4personer
Ingredienser
3store gulerødder, skåret i mindre tern
1rød peberfrugt, skåret i små tern
1løg, groft hakket
2-3fed hvidløg, revet eller presset
12-15skiver syltet jalapenos, finthakket
100grøde linser
15gmørk chokolade
2spsktomatkoncentrat
2dshakkede tomater
2dsbønner, jeg bruger kidney og sorte bønner
2 1/2dlkraftig bouillon (1 terning)
2tskspidskommen
1 1/2tskstødt koriander
1/2tskkanel, stødt
Salt og peber
Evt. toppene af 3 forårsløg, finthakket
Sådan gør du
Varm en god sjat olie i en gryde og svits løg, gulerødder, peberfrugt og hvidløg af i et par minutter ved middel varme. Krydr med salt og peber.
Tilsæt jalapenos og krydderier og varm igennem et par minutter.
Tilsæt tomatkoncentrat og linser, rør det hele godt sammen og hæld hakkede tomater, chokolade og bouillon over.
Lad retten simre (uden låg) ved middel varme i 30-35 minutter, - rør undervejs, så den ikke brænder på. Er der behov for mere væde kan du tilsætte lidt vand.Varm bønnerne med de sidste 10-15 minutter, og juster styrken ved at tilsætte ekstra chili/jalapenos hvis du ønsker den stærkere.
Smag retten til med salt og peber, og rør evt. toppen af forårsløg i inden servering. Server den med creme fraiche, ris, tortilla chips eller fladbrød.