350gsvampe, skåret i skiver- vælg den type du foretrækker
200gfrisk spinat
1løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
250gmascarpone
300gmozzarella
100gparmesan, revet
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Fyld
Kog spaghettien al dente og skyl den derefter i koldt vand, - lad den dræne i en sigte.
Hvis kyllingen er fersk, skæres denne i strimler, - krydr med salt og peber, og steg af i ca. 4-5 minutter ved middel varme. Læg til side på en tallerken.Bruges rester af tilberedt kylling skæres denne blot i strimler/plukkes af benene og lægges til side.
Steg baconen sprød på samme pande, - evt. i en smule olie hvis der er behov for det, og læg den til side sammen med kyllingen.
På samme pande steges svampene af ved godt høj varme, til de smider alt væden.
Tilsæt derefter løg og hvidløg og steg med et par minutter.
Hæld spinaten over, og varm med til den falder sammen.
Lad svampeblandingen køle godt af, og vend den derefter godt sammen med kylling, bacon og kogt spaghetti, - smag blandingen til med salt og peber.
Calzone
Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler.
Fordel mascarponen på alle pizzabundene, - undlad at smøre det helt ud til kanten.
Top derefter med lidt revet mozzarella og revet parmesan samt blandingen af fyld. Gør det i lag, så der også kommer mozzarella/parmesan ind imellem lagene. Fortsæt til fyld og mozzarella/parmesan er brugt.
Luk forsigtigt pizzaerne. Smør evt. kanterne med en smule vand, tryk kanterne sammen og rul dem lidt ind mod fyldet.
Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne. (I ovn ca. 15-18 min ved 250 grader)