Blend mandler og kiks til en fin mel, og rør dem godt sammen med smørret.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.
Ostecreme
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad, og lad den køle let af, – dog uden den sætter sig.
Pisk 2 1/2 dl fløden til en blød flødeskum. Hæld den sidste 1/2 dl i en lille kasserolle, - denne bruges til at røre husblassen ud i.
Rør flødeosten sammen med den smeltede chokolade, vaniljekorn, flormelis, fintrevet citronskal samt 2 spsk citronsaft. Rør til ostecremen er helt glat og uden klumper.
Vend flødeskummen i ostecremen, og sørg for ikke at slå luften ud af ostecremen.
Varm den sidste 1/2 dl fløde op i kasserollen, - uden at den koger. Sluk for blusset og rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her i, – et ad gangen.
Vend et par store skefulde ostecreme sammen med den lune fløde/husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er let afkølet.
Vend den afkølede husblasmasse i ostecremen, og rør den forsigtigt til den er fin glat. Smag evt. til om du ønsker en smule mere citronsaft.
Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer.
Passionsfrugt gelé
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
Halver passionsfrugterne og skrab kødet ud af dem, - du skal have ca. 2 1/2 dl frugtkød.
Hæld passionsfrugtkødet i en lille kasserolle sammen med sukker og vand, og varm det op til sukkeret er smeltet.
Sigt massen gennem en finmasket sigte, - du skal ende med ca. 2 dl passionsfrugtsaft. Spæd evt. op med en smule vand.
Hæld saften tilbage i gryden, varm den op og rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her i, – et ad gangen.Lad saften køle af til den er ca. 30 g varm.
Hæld passionsfrugtsaften over kagen, - brug gerne bagsiden af en ske, så strålen ikke rammer kagen direkte.
Stil kagen på køl til geléen har sat sig, ca.et par timer, og gerne natten over.
Pynt kagen med hvide chokoladekugler, spiselige blomster i gule nuancer, citronmelisse eller lignende.