Pisk smør, æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker sammen til en luftig masse.
Rør melet i sammen med natron, bagepulver og salt, og vend til sidst nødder og chokolade i. Jeg bruger gerne hænderne til at ælte det hele godt sammen i skålen, men du kan også gøre det med en grydeske eller lignende. Gør det hurtigt så chokoladen ikke smelter.
Del dejen i 20 lige store stykker, ca. 50 g/stk, og tril dem til kugler.
Fordel kuglerne med et godt mellemrum på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og giv dem et lille pres med håndfladen, – ikke for meget, de flader ud under bagningen.
Bag en plade ad gangen ved 190 grader almindelig ovn i ca. 12-14 min., eller begge plader på én gang, ved 170 grader varmluft i 12-14 min. Jeg foretrækker at bage en plade ad gangen i almindelig ovn, da jeg synes varmen fordeler sig bedre på denne måde.
Lad dine cookies køle af på bagepapiret på en rist.
Cookie is-sandwich
Tag isen ud af fryseren 10-15 min. før dine is-sandwich skal samles.
Tag en skefuld af den bløde is og placer den mellem 2 cookies, - mas let sammen så isen kommer godt ud til kanterne.Server straks eller opbevar dem på frost til de skal serveres.