Nem og super lækker tærte med svampe, spinat og mozzarella.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Antal 4personer
Ingredienser
Tærtedej
200ghvedemel
120gkoldt smør
2-3spskkoldt vand
1/4tskfint salt
Tærtefyld
350gbrune markchampignon, skåret i små tern
200gfriske spinateller spinat fra frost
1løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
5æg
1dlmælk, gerne sødmælk
150 grevet mozzarella
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Tærtedej
Smuldr smørret ned i melet og bland det godt sammen med hænderne til en smuldret masse.
Tilsæt salt og saml til sidst dejen med vand, - tilføj lidt ad gangen.
Lad dejen hvile på køl i min. 30 min. men gerne længere. Pak den i en pose eller film.
Mas den kolde dej ud i en tyk cirkel mellem dine hænder. Rul den derefter ud så den passer i din tærteform. Jeg bruger en gummi kagerulle og ruller kun én vej, - på den måde sidder den ikke fast. Du kan også rulle den ud mellem 2 stykker bagepapir, eller alternativt presse den ud i tærteformen - præcis hvad du finder nemmest.
Smør tærteformen med en smule olie og læg tærtebunden i. Mas den god ud i og op ad kanterne. Skær overskydende dej væk fra toppen, - og mas det evt. fast steder hvor der mangler dej. Dejen er nem, blød og meget smidig af arbejde med.
Prik tærtebunden grundigt med en gaffel, og forbag den i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, - almindelig ovn.
Tærtefyld
Varm i mellem en sjat olie på en pande og steg svampe, løg og hvidløg af i ca. 5 min., - gør det ved jævn høj varme så så meget væde som muligt fordamper.
Tilsæt spinaten og steg den med til den falder sammen, - krydr med en smule salt og peber og sluk for blusset.
Pisk æggene sammen med mælken og rør mozzarelalen ud her, - krydr også æggemassen med en smule salt og peber.
Fordel svampeblandingen på tærtebunden, undlad den overskydende væde, - og hæld derefter æggemassen over. Rod forsigtigt rundt i det med en gaffel, så æggemassen kommer godt ned mellem lagene.
Bag tærten videre i ca. 30 min. ved 200 grader, almindelig ovn.