Go Back
+ servings
Skinkeschnitzel - Opskrift med stuvede ærter og gulerødder

Skinkeschnitzel med stuvede grøntsager

Opskrift på klassisk skinkeschnitzel med stuvede ærter, gulerødder og nye kartofler.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Ret: Ikke angivet
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Skinkeschnitzel

  • 4

    skinkeschnitzler

  • 2

    æg, sammenpisket

  • 2 dl

    hvedemel

  • 3 dl

    rasp

  • 1 tsk

    salt

  • Smør og olie til stegning

Stuvede grøntsager

  • 50 g

    smør

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 6 dl

    kogevand + 1 grøntsagsbouillon terning

  • 2 1/2 dl

    piskefløde

  • 800 g

    små nye kartofler

  • 300 g

    ærter, optøede

  • 2 bdt

    nye gulerødder

  • Salt og peber

  • Lidt persille til toppen

Sådan gør du

Stuvede grøntsager

  • Rens kartoflerne og skræl gulerødderne.
  • Bring kartofler og gulerødder i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand evt. tilsat peberkorn og løvstikke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg i ca 15 min., - på den måde får du en lækker fast kartoffel. Tiden kommer selvfølgelig an på størrelsen af kartoflerne, - så mærke efter med en kødnål når de har trukket 10 min. Skulle de stadig være meget hårde tændes de blot igen i et par minutter, - man lærer hurtigt at vurdere koge tiden når man har gjort det nogle gange.
  • Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri. Varm det godt igennem et par minutter under omrøring.
  • Tag 5 dl kogevand fra kartoflerne og pisk det godt sammen med mel blandingen, og tilsæt derefter piskefløde og bouillonterning.
  • Lad saucen varme godt igennem i 10-15 min., - husk at piske jævnligt så den ikke brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov for det.
  • Smag saucen til med salt og peber.
  • Dræn kartofler og gulerødder for væde og skær gulerødderne i mundrette bidder. Vend dem i saucen sammen med kartoflerne og ærterne lige inden servering.

Skinkeschnitzel

  • Bland rasp og salt i en dyb tallerken.
  • Bank schnitzlerne godt ud og vend dem i mel, sammenpisket æg og derefter raspblandingen.
  • Steg schnitzlerne i rigeligt smør evt. tilsat lidt olie til de er fine gyldne på begge sider, - ca. 3-4 min. på hver side.
  • Server straks med de stuvede grøntsager, friskkværnet peber og et drys persille.