1stor håndfuld basilikum, grofthakket - ca. 1 potte
1lille rødløg eller 2 små skalotteløg, skåret i ringe
1
burrata, drænet for væde
Vinaigrette
3/4dl
olivenolie
2spsk
hvidvinseddike
1spsk
honning
1tskdijonsennep (kan undlades)
1fed
hvidløg, revet
2-3stilkebasilikum, bladene heraf - hakket
Salt og peber
Croutoner
1/2daggammelt franskbrød eller 1 flute
3spskolie
Salt og evt. tørret persille og hvidløgspulver
Sådan gør du
Croutoner
Skær brødet i store chunks og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olien over, drys med salt og krydr dem evt. med tørret persille og lidt hvidløgspulver, - vend det godt sammen.
Bag brødcroutonerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18 minutter, og lad dem derefter køle af.Du kan også tilberede croutonerne i Airfryer. 180 grader i 10-14 minutter (alt efter brødtype). Klik evt. på link i min intro og se beskrivelse.
Vinaigrette
Bland olivenolie med hvidvinseddike, honning, dijon, hvidløg og basilikum. Smag til med salt og peber.
Salaten
Halver tomaterne på forskellige leder så du får et rustik udseende. Hæld dem i en skål sammen med løg, basilikum og de afkølede croutoner.
Hæld vinaigretten over, gem en smule - og vend det hele godt sammen.
Anret salaten i en skål, og top med burrata. Åben burrataen, hæld det sidste vinaigrette over, og krydr med friskkværnet peber.