Go Back
Valnøddeboller - Opskrift på de bedste boller med valnødder

Valnøddeboller

Opskrift på de de lækreste valnøddeboller
Denne opskrift giver ca. 16 stk
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 25 g

    gær

  • 3 dl

    lunken vand

  • 200 g

    grahamsmel

  • 450 g

    hvedemel

  • 100 g

    valnødder, grofthakket

  • 160 g

    squash, fintrevet (kan erstattes af gulerod)

  • 1

    æg

  • 50 g

    smør

  • 1 spsk

    honning

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • 1

    sammenpisket æg eller mælk til pensling

  • Lidt olivenolie

Sådan gør du

  • Opløs gæren i danskvandet og tilsæt derefter revet squash, valnødder, æg, honning og salt.
  • Bland melet og tilsæt det lidt ad gangen og rør dejen sammen, meget gerne på maskine, til alt melet er æltet godt ind i dejen.
  • Tilsæt smørret i små tern og rør dejen ved høj hastighed til den slipper skålen, ca. 5-10 min. Hav tålmodighed, og tilsæt endelig ikke mere mel selvom den ser klistret ud, - den skal nok samle sig, men det tager tid.
  • Smør hænderne med en god sjat olivenolie, og tag dejen op og form den til en kugle. Smør ligeledes hæveskålen med lidt olivenolie og læg dejen heri, - det gør den nemmere at arbejde med. Drys lidt mel på toppen, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
  • Del dejen i 16 lige store stykker, ca. 80 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, prøv ikke at bruge mere mel.
  • Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir og et klæde over i ca. 30 min.
  • Pensl bollerne med mælk, og bag dem midt i ovnen, i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 10 min. Hvis du har dampprogram i din ovn kan det med fordel bruges.
  • Lad bollerne køle af på en bagerist inden de pakkes i lufttætte poser.