Go Back
+ servings
Tomatsalat - Opskrift på tomatsalat med pesto og feta

Tomatsalat med pesto og feta

Opskrift på nem og lækker tomatsalat med en skøn ruccolapesto og feta.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 400 g

    cherrytomater

  • 150 g

    feta, gerne en brik

  • 1 håndfuld

    persille, finthakket

Ruccolapesto

  • 2 store håndfulde ruccola, - hvis der er lange stilke på skal disse fjernes
  • 20

    basilikumsblade

  • 1 dl

    ramsløgsolie, - alternativt kan der bruges en god mild olivenolie

  • 50 g

    parmesan

  • 30 g

    pinjekerner, evt. lyn ristet på en pande

  • 20 g

    mandler

  • 2 fed

    hvidløg

  • Salt

  • Evt. lidt olivenolie og friskkværnet peber til toppen

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienserne til pestoen, undtagen salt, i en blender og blend til du har den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt og opbevar pestoen på køl til den skal spises.
  • Halver tomaterne og fordel dem på et fad, i en dyb tallerken eller lignende, drys med persille mellem lagene.
  • Bræk fetaen i større stykker og læg dem imellem tomaterne.
  • Fordel klatter af pesto over salaten og server salaten toppet med lidt friskkværnet peber, et drys persille og en smule olivenolie.