Opskrift på nemt og hurtigt madbrød a la focaccia.
Denne opskrift giver til en stor foliebakke.
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Forfatter Dianna
Ingredienser
25g
gær
5dl
lunken danskvand
450g
hvedemel
1dl
olivenolie
1tsk
salt
Olie og sprayfedt til form og top
Sådan gør du
Opløs gøren i den lune danskvand og tilsæt derefter olivenolie.
Bland salt og mel og tilsæt det lidt ad gangen mens dejen røres på røremaskine.
Rør dejen i 10-15 min., - dejen vil være meget flydende og du kan derfor ikke lave "gluten testen", - men sørg for at dejen er rørt nok.
Smør et foliefad med olie og hæld dejen heri. Dæk med et klæde og stil det til hævning et lunt sted i 1 - 1 1/2 time.
Spray overfladen af brødet med sprayfedt, og bag brødet i 20-22 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader (almindelig ovn, - gerne med damp) til det er flot gyldent på toppen og har en kernetemperatur på ca. 98 grader.
Vend straks brødet ud af formen og lad det hvile på en rist inden det skæres ud.
Video
Noter
Har du ikke dampprogram kan du med fordel placere en lille skål med vand i bunden af ovnen, det giver samme effekt.