pasteuriseret æggehvide, - juster selv konsistensen
Evt. guldstøv
Sådan gør du
Vaniljecreme
Hæld alle ingredienserne i en lille kasserolle. Bruges vaniljestang, lægges den tomme vaniljestang også med i gryden.
Varm vaniljecremen op ved svag varme til den kommer op og koge og tykner, - pisk konstant så ikke den klumper. Lad creme koge igennem et par minutter ved svag varme og sluk derefter for blusset.
Hæld vaniljecremen i en dyb tallerken, og læg film helt tæt omkring cremen, så ikke der dannes kondens. Sæt vaniljecremen på køl og lad den køle helt af.
Remonce
Bland alle ingredienserne til din remonce og rør dem hurtigt sammen med en ske.
Stil til side til bollerne skal samles.
Dej
Lun mælken i en gryde og opløs gæren heri.
Hæld mælkeblandingen i din røreskål og tilsæt sukker, vanilje, kardemomme og æg.
Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, mens dejen røres.
Når alt melet er æltet let ind i dejen tilsættes smørret i mindre tern, - og dejen æltes grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne.
Dæk skålen med film og et klæde, og stil dejen til hævning et lunt sted i en time.
Tage dejen ud af skåle og mas den let ud på køkkenbordet i et lille rektangel. Undlad at bruge mel til at rulle ud i, - så er dejen nemmere at samle. Og ellers brug kun en smule på underside.
Rul dejen ud i et rektangel på ca. 44x33 cm, - og skær dejen ud i 12 lige store firkanter, det gøres nemmest med en pizzaskærer.
Placer en skefuld vaniljecreme og remonce på hver midte af firkanterne.
Saml nu de 4 hjørner over fyldet ved at trække let i dejen, - så du ender med en pyramideform. Mas dejen sammen i siderne så ikke fyldet kan flyde ud.
Samle igen de 4 hjørner ved at hive forsigtigt i dejen, og klem dejen sammen med dine fingerspidser. Her er der vigtigt der ikke er en masse mel på dejen, for så kan den have svært ved at klemmes sammen.
Placer bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, 6 på hver, med samlingen nedad.
Dæk bollerne med et klæde og lad dem efterhæve i 30 min.
Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag én plade ad gangen, i en forvarmet ovn i ca. 10 min.
Lad bollerne køle helt af inden de toppes med glasur.
Glasur
Pisk æggehvider og flormelis godt sammen, og top bollerne med en god skefuld glasur og guldstøv.