Go Back
+ servings
Salat med quinoa og linser - Opskrift på sprød og fyldig salat

Salat med quinoa og linser

Opskrift på salat med quinoa og linser
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Salat

  • 2 håndfulde

    feldsalat, skyllet

  • 2 håndfulde

    grønkål, skyllet og hakket

  • 1 håndfuld

    persille, skyllet og hakket

  • 1 dl

    bælgede edamame bønner, optøede

  • 1/2 dl

    kogt rød quinoa

  • 1/2 dl

    kogte grønne linser

  • Et drys friske eller optøede ærter

Dressing

  • 3/4 dl

    olivenolie

  • 1/2 tsk

    chiliflager

  • 1 tsk

    blomster honning

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog quinoa og linser som beskrevet på posen. Skyl i koldt vand når de er færdigkogt og dryp godt af.
  • Bland feldsalat, hakket grønkål, persille, quinoa, linser mv. i en skål, dæk den til dem film og stil salaten på køl til den skal serveres.

Dressing

  • Bland ingredienserne til dressingen og smag til undervejs, - er citronen stor kan det være der skal mere honning i osv.
  • Kort inden servering vendes dressingen i salaten, og salaten anrettes i en dyb tallerken og toppes evt. med sprøde nødder eller lignende.

Noter

Marinaden er fantastisk og jeg bruger den rigtig ofte.
Den skal vendes i salaten lige inden servering, ellers kan citronen i marinaden gøre at kålen bliver lidt træls i farven.
Når det er sæson for ramsløg tilsætter jeg gerne en ordentlig håndfuld hakket ramsløg i dressingen, det smager helt fantastisk.