Go Back
+ servings
Kartoffel porre suppe - Opskrift på kartoffelsuppe med porrer

Kartoffelsuppe med porrer - Kartoffel porre suppe

Opskrift på lækker cremet kartoffel porre suppe.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg

    kartofler

  • 400 g

    porrer, ca. 3 stk

  • 1

    løg, grofthakket

  • 8 dl

    grøntsagsbouillon

  • Salt og peber

  • Evt. bacon, lidt sprøde chips og grønt til toppen

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og skyld dem i rigeligt koldt vand.
  • Rens porrerne og skær det hvide/let lysegrønne i skiver. De grove grønne toppe kan bruge til at koge sammen med en kylling, til fond eller lignende.
  • Smelt smørret og svits grøntsagerne af et par minutter, - uden de tager farve.
  • Hæld bouillon over og lad suppen små koge i 20 min, eller til grøntsagerne er møre.
  • Steg baconen sprød og lad den dryppe af på lidt køkkenrulle.
  • Blend suppen og smag til med salt og peber.