Go Back
Bløde græskarboller - Opskrift på græskarboller med pulp

Lækre bløde græskarboller

Opskrift på lækre bløde græskarboller
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 3 dl

    vand, lunken

  • 25 g

    gær

  • 250 g

    græskarpure, eller revet

  • 1

    æg

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • 1 spsk

    sukker

  • 450 g

    hvedemel

  • 100 g

    grahamsmel

  • 75 g

    havregryn

  • 30 g

    smør, stuetemperatur

  • Mel til bordet

  • Æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet, - tilsæt sukker, havregryn, græskar og æg og rør det sammen.
  • Tilsæt begge meltyper sammen med saltet og rør melet ind i dejen.
  • Tilsæt smørret og rør dejen på maskine i ca. 6-8 min.
  • Tag dejen ud af skålen og vend den på bordet i en lille håndfuld mel, - den skal dog stadig være klistret.
  • Læg dejen tilbage i en skål, og stil den til hævning med et klæde over i 1 1/2 time.
  • Form 12 lige stor boller med lidt mel på hænderne, undlad at arbejde for meget med dejen, da den er ret klistret.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 min. på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15-18 min i en forvarmet ovn ved 175 grader, varmluft.