Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Lækkert grydebrød med havre
Opskrift på det lækkereste grydebrød med havre
Køkken
Gourministeriet
Samlet tid
3
timer
timer
Forfatter
Dianna
Ingredienser
25
g
gær
4
dl
lunken danskvand
100
g
grahamsmel
350
g
hvedemel
1
dl
havregryn
1 1/2
tsk
salt
2
spsk
olivenolie
Lidt havregryn til toppen
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunken vand.
Tilsæt olivenolie, hvedemel, grahamsmel, havregryn og salt og rør dejen hurtigt sammen.
Lad dejen hævet med et klæde over, et lunt sted, i ca. 2 timer.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft, og stil en gryde med låg derind og lad denne varme med op.
Tag gryden ud af ovnen, drys lidt mel i bunden, og hæld dejen ned i midten af gryden, og drys et fint lag havregryn på toppen.
Læg låg på gryden og stil den tilbage i ovnen og bag brødet i 25 min.
Tag låget af gryden, og bag brødet videre i ca. 10 min, til det er fint gyldent på toppen.
Vend brødet ud af gryden, og lad det køle af på en bagerist.
Video
Noter
Til dette grydebrød bruger jeg en støbejernsgryde fra Le Creuset der måler ca. 24 cm i diameter.