Go Back
Opskrift på grydebrød med havre

Lækkert grydebrød med havre

Opskrift på det lækkereste grydebrød med havre
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 3 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 25 g

    gær

  • 4 dl

    lunken danskvand

  • 100 g

    grahamsmel

  • 350 g

    hvedemel

  • 1 dl

    havregryn

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • 2 spsk

    olivenolie

  • Lidt havregryn til toppen

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i lunken vand.
  • Tilsæt olivenolie, hvedemel, grahamsmel, havregryn og salt og rør dejen hurtigt sammen.
  • Lad dejen hævet med et klæde over, et lunt sted, i ca. 2 timer.
  • Tænd ovnen på 230 grader varmluft, og stil en gryde med låg derind og lad denne varme med op.
  • Tag gryden ud af ovnen, drys lidt mel i bunden, og hæld dejen ned i midten af gryden, og drys et fint lag havregryn på toppen.
  • Læg låg på gryden og stil den tilbage i ovnen og bag brødet i 25 min.
  • Tag låget af gryden, og bag brødet videre i ca. 10 min, til det er fint gyldent på toppen.
  • Vend brødet ud af gryden, og lad det køle af på en bagerist.

Noter

Til dette grydebrød bruger jeg en støbejernsgryde fra Le Creuset der måler ca. 24 cm i diameter.